Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school

BVL

BVL staat voor Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Het BVL biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven. Het is een parapluproject van de provincie Noord-Brabant voor verkeerseducatie.

 

Brabantse scholen investeren sinds 1997 flink mee om van Noord-Brabant de meest verkeersveilige provincie te maken. Dat leverde tot nu toe veel BVL-aanmeldingen en toekenningen van het Label op. Alle Brabantse gemeenten hebben inmiddels het gedachtegoed van BVL overgenomen via een college-of raadsbesluit en investeren er menskracht en geld in.

 

structurele verkeerseducatie
Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen er naartoe zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

 

Het BVL-project heeft een eerste gedeelde prijs gewonnen op Europees niveau. Op 3 november 2006 heeft een delegatie van de provincie Noord-Brabant de award in ontvangst genomen. Wij zijn uitermate trots op het feit dat BVL nu ook Europese bekendheid heeft gekregen. Deze verkeersveiligheidsprijs is toegekend door de Europese Ministers van Transport tijdens een conferentie in Italië.

 

keurmerk
goed gedaan 3
Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen.

 

Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het Label met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school.

 

parapluproject
Het BVL is een parapluproject om bestaande en nieuwe educatieprojecten van scholen voor basisonderwijs in beeld te brengen via een netwerkstructuur. Zo is er inmiddels een intensieve samenwerking ontstaan met projecten als 'Verkeersouders' van VVN.

 

Door BVL-deelname maken scholen Noord-Brabant nog veiliger. Scholen staan er bij het BVL-project niet alleen voor. Het BVL-team, andere BVL-scholen, gemeente, politie, VVN en vele andere particuliere organisaties zorgen voor efficiënte ondersteuni

thema

Tip van de week:

 

LOCKDOWN T/M

         7 februari 2021

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

Kinderraad

 

Proficiat 

 

Kijk snel