Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school


Intocht Sint Nicolaas 2018

Dag allemaal,

 

Op zaterdag 17 november arriveert Sinterklaas in Nederland. ’s Avonds gaat hij dan overnachten op kasteel Stapelen waar hij te gast mag zijn tot en met dinsdag 4 december. Het thema van de intocht en het verblijf is dit jaar “Het circus van de Sint”.


Op zondag 18 november brengt de Sint met zijn pieten een bezoek aan het centrum van Boxtel. Hij vertrekt rond 12.20 uur vanaf de Raapakkerbrug (Raaphof)  en komt per boot rond 12.30 uur aan bij de Zwaansche Brug.


Vanaf die plek loopt de Goedheiligman samen met burgemeester Mark Buijs door de Rechterstraat - via de Roosmarijnstraat - naar de Markt waar hij officieel ontvangen wordt.

 

Dit welkomstfeest wordt gepresenteerd door het duo Paul Hermans (bij Mijnheer Van Dommelen) en Marcel van Galen (op de Markt) en muzikaal opgeluisterd door de Red River Band.

Ook de dansers van ‘Angela’s project’ verzorgen een optreden.
De kinderen van Boxtel kunnen de Sint dan op de Markt de hand schudden en ontvangen natuurlijk een traktatie.


Na de intocht keert Sint met zijn pieten terug naar kasteel Stapelen waar hij vanaf 19 november op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vele Boxtelse onderbouwgroepen gaat ontvangen.

 

In het weekend kunnen kinderen met hun ouders/grootouders/begeleiders een bezoekje brengen aan de Sint op Stapelen. Dit kan op de volgende data:

 

  • Zaterdag 24 november en zaterdag 1 december van 09.30-12.00 uur en van 13.30 -17.30 uur
  • Zondag 25 november en zondag 2 december van 09.30-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur

 

Reserveren van tevoren is niet mogelijk, maar ook op de binnenplaats is het goed toeven in Sinterklaassfeer.


De weekendbezoeken aan Sinterklaas op Stapelen zijn gratis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele Vrienden van Sint die in natura of financieel dit project ondersteunen. Verder is de organisatie Boxtel Vooruit natuurlijk blij met donaties die in een speciale ‘giftenpot’ gedeponeerd kunnen worden.

 

Ook dit jaar wordt er weer een speciaal Sinterklaasboekje uitgebracht waarin alle informatie, liedjes, plattegrond, wensenlijst, kleurplaat en het speciale Boxtelse Sinterklaaslied zijn opgenomen.

 

Alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 krijgen dit via de scholen aangereikt en het is de bedoeling dat ze dit mee naar huis nemen als informatieboekje en ook meenemen als ze met de groep bij Sint op bezoek komen. De boekjes worden op vrijdag 9 november op de scholen afgegeven. 

 

Binnenkort is ook de website www.stapelopsint.nl in de lucht en ook daar is nog allerlei nuttige informatie te vinden.

 

 


thema

 

Intocht Sint Nicolaas 2018

 

Week van de mediawijsheid

 

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

Kinderraad

 

Proficiat 

 

Kijk snel