Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school


Palmpaasoptocht 2019

Op zondag 14 april 2019 organiseert Stichting Boxtel Vooruit voor de 59e  keer de jaarlijkse Palmpaasoptocht. Ongeveer driehonderd zingende kinderen en hun begeleiders met versierde palmstokken vormen dan een kleurrijke stoet die start bij Residentie de Dommel op het Molenpad en eindigt op de Markt. Voorafgaand aan de tocht krijgen alle kinderen die een palmpaasstok hebben meegebracht een lotje aan hun stok. Om precies 12.00 uur, weer of geen weer, vertrekken de kinderen, onder muzikale begeleiding  naar het gemeentehuis aan de Markt om de traditionele lentegroet te brengen aan burgemeester Naterop. Na het zingen van het Palm, Palm-Pasen zal de burgemeester de deelnemende kinderen trakteren op een chocolade paasei. Ook zal de burgemeester de loting en de prijsuitreiking verzorgen voor de mooiste palmstok.

 

Op zaterdag 6 april zijn snoeistokken af te halen bij een speciale stand van Boxtel Vooruit die van 12.30 tot 13.30 uur staat voor Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. Dit is mede mogelijk gemaakt door E. van Roosmalen Boomverzorging. 

 

Aansluitend op zaterdag 6 april kunnen kinderen tussen 12.30 en 16.00 uur palmpaasstokken versieren. Hierbij worden zij begeleid door de vrijwilligers van MuBo. Wel dient het kind vergezeld te worden door een ouder.

 

De stokken worden versierd met gekleurd papier, noten rozijntjes, dadels, vijgen, pinda’s, chips, snoep en sinaasappels. In het midden hoort een haantje-pik, dat net als de koningsringen bij diverse Boxtelse bakkers besteld kan worden.

 

Ook traditioneel zal er tijdens de tocht aandacht gevraagd worden voor het werk van een vrijwilligersorganisatie. Dit jaar is de keuze van de commissie gevallen op de vrijwilligers van Scouting Boxtel.

 

Wij rekenen ook dit jaar op erg veel deelnemende kinderen.

 

Namens Boxtel Vooruit,

 

Carin Oomkens, Jolanda Vessies en Gerrit de Jong. 


thema

  

Bizworld

 

Palmpaasoptocht 2019

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

Kinderraad

 

Proficiat 

 

Kijk snel