Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school


Centrale Eindtoets 2020

De Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens bestaat in 2020 weet uit twee varianten: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets. In vogelvlucht nemen we je mee in een aantal onderwerpen.


Toegankelijk voor iedere leerling
Zowel de papieren als de digitale versie van de Centrale Eindtoets zijn geschikt voor alle leerlingen in het basisonderwijs. Inde digitale variant zijn standaard een aantal digitale hulpmiddelen beschikbaar, zoals een loep om de tekst te vergroten of verklanking, waarbij leerlingen zelf het spreektempo kunnen aanpassen en een stem kunnen kiezen. Bovendien is deze toets adaptief en wordt de moeilijkheid tijdens de toets afgestemd op de prestatie van de leerling. Dat maakt de toets ook zeer geschikt voor leerlingen in het speciaal (basis) onderwijs die vanaf dit jaar ook verplicht zijn een eindtoets te maken. De digitale hulpmiddelen en oefenopgaven zijn te vinden op de website oefen.facet.onl


De papieren Centrale Eindtoets is ook beschikbaar in een audioversie voor slechtziende leerlingen. Daarnaast is, in overleg, maat werk mogelijk.


De Centrale Eindtoets 2020
De papieren Centrale Eindtoets bestaat uit 165 opgaven taal en rekenen en wordt afgenomen op woensdag 15 en donderdag 16 april.


De digitale adaptieve Centrale Eindtoets bestaat uit 140 opgaven en flexibel worden afgenomen in de periode van woensdag 15 april tot en met vrijdag 15 mei.


Het facultatieve onderdeel wereldoriëntatie bestaat uit 90 opgaven. De papieren variant wordt afgenomen op 15,16 of 17 april, de digitale variant in de periode van 15 april tot en met 15 mei.


Als leerlingen de toets moeten inhalen dan maken zij de digitale adaptieve variant.


De vijf kernkwaliteiten van de Centrale Eindtoets:
- Geeft een betrouwbaar advies
- Is evenwichtig opgebouwd
- Neemt iedere leerling serieus
- Is een goede voorspeller voor schoolsucces
- Is gemaakt door leerkrachten en vak deskundigen


Onze school kiest ook dit jaar weer voor de papieren variant zonder het onderdeel wereldoriëntatie.
Voor dyslectische kinderen gebruiken we ondermeer de auditieve ondersteuning.

 


thema

 

= Bizworld

 

= CARNAVAL 2020

 

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

Kinderraad

 

Proficiat 

 

Kijk snel