Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school


Schatgraven

Wij gaan schatgraven en zoeken afgedankte kleine elektrische apparaten die in een boodschappentas passen!
Onze school doet mee met de jaarlijkse inzamelactie van Wecycle. Het thema dit jaar is “schatgraven”. De kinderen van groep 8 hebben een e-waste schatkaart ontvangen want in ieder huis slingeren afgedankte elektrische apparaatjes (e-waste) rond die heel goed gerecycled kunnen worden! Dit is eigenlijk een verborgen schat. De komende periode zamelen de leerlingen zo veel mogelijk apparaatjes in voor recycling. Wecycle laat de apparaten optimaal recyclen. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling van e-waste zoals elektrische apparaten en energiezuinige lampen.


Door mee te doen met de inzamelactie sparen de leerlingen voor een mooi cadeau, een Wecycle Recycle certificaat én helpen ze een goed doel. Voor elke deelnemende school doneert Wecycle een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en thuis en cadeautjes.


Recycling van e-waste is belangrijk
Als apparaten apart worden ingeleverd, kunnen ze heel goed gerecycled worden. Wecycle laat al het e-waste recyclen, zo blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu. Bekijk de verschillende recyclefilms met uw kind op vimeo.com/wecyclenl.


Plaats van de inzamelbox
De inzamelbox is te vinden onder de trap naar onze bovenbouwgroepen. De inzamelactie loopt van september tot en met begin november 2020.


Meer informatie over Wecycle: wecycle.nl en wecycle.nl/kids
Meer informatie over Stichting Jarige Job: jarige-job.nl

 


thema

Tip van de week:

 

17 t/m  25 oktober

       HERFSTVAKANTIE

 

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

Kinderraad

 

Proficiat 

 

Kijk snel