Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school


Bizworld 2021

Vandaag hadden we eindelijk een groep 8 project dat WEL door kan gaan !!!! We hadden  vanmiddag de kickoff van Bizworld 2021. Rond het thema Olympische Spelen gaan de kinderen uit onze groepen 8 in negen bedrijfjes aan de slag. Op 27 mei is dan de Big Sale van het project.

 

 

BizWorld is een simulatie die leerlingen in groep acht van de basisschool leert een eigen bedrijf op te zetten. In teams maken ze kennis met het bedrijfsleven. BizWorld brengt op een speelse wijze het bedrijfsleven in het klaslokaal. In een simulatie dat wordt begeleid door ondernemers, zetten leerlingen in groep acht van de basisschool hun eigen bedrijf op.

 

De leerlingen leren o.a. wat een bedrijf is, wat aandelen zijn en wat er nodig is om aan geld te komen als je een bedrijf wilt starten. Hun betaalmiddel bestaat uit BizEuro's; er gaat dus geen echt geld in de simulatie om. Op deze wijze leren leerlingen spelenderwijs ondernemen.

 

Ze ontwerpen hun eigen product en kopen grondstoffen in om het product te maken. Daarna gaan ze met elkaar het product maken en rekenen ze uit wat de kostprijs is van het product. Ze werken aan een reclamecampagne en gaan de producten daadwerkelijk verkopen. Iedere week houden ze de financiën in de gaten en hebben ze als doelstelling in de simulatie om winst te maken.

 

U hoort en ziet hier de komende tijd meer over !


thema

Tip van de week:

 

BizWorld 2021

***Olympische Spelen***

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

 

Proficiat 

 

Kijk snel