Welkom op de Angelaschool
Goed onderwijs op een leuke school

thema


BizWorld

Welkom in de wereld van BizWorld

BizWorld is een simulatie dat leerlingen in groep acht van de basisschool leert een eigen bedrijf op te zetten. In teams maken ze kennis met het bedrijfsleven. Ze worden daarbij geholpen door ondernemers, zodat de passie voor het ondernemerschap overgebracht kan worden. We werken ook dit jaar weer nauw samen met de mensen van de Rabobank Boxtel en MBO St Lucas.

 

Financiële zelfredzaamheid is cruciaal daar iedereen dagelijks onderdeel uitmaakt van zakelijke transacties. Ook jongeren nemen steeds meer deel aan het geldverkeer. Vandaar dat het belangrijk is dat jongeren goed geïnformeerde consumenten en financiële managers zijn.

 

Wat is BizWorld?

BizWorld brengt op een speelse wijze het bedrijfsleven in het klaslokaal. In een simulatie zetten leerlingen in groep acht van de basisschool hun eigen bedrijf op. De leerlingen leren o.a. wat een bedrijf is, wat aandelen zijn en wat er nodig is om aan geld te komen als je een bedrijf wilt starten. Hun betaalmiddel bestaat uit BizEuro's; er gaat dus geen echt geld in de simulatie om. Op deze wijze leren leerlingen spelenderwijs ondernemen. Ze ontwerpen hun eigen product en kopen grondstoffen in om het product te maken. Daarna gaan ze met elkaar het product maken en rekenen ze uit wat de kostprijs is van het product. Ze werken aan een reclamecampagne en gaan de producten daadwerkelijk verkopen. Iedere dag houden ze de financiën in de gaten en hebben ze als doelstelling in de simulatie om winst te maken. 

 

thema

Tip van de week:

 

Corona update

      via pagina Ouders

 
 
 
 
 
 
Kijk snel

kidsplace

 

Proficiat 

 

Kijk snel