Thema's

Op deze pagina treft u de actuele thema's aan die op onze school aan de orde zijn.


Angela's project

Deze groep bestaat uit leerlingen en oud-leerlingen van onze school en gaat onder de naam Angela's Project als een soort muziek ambassadeurs diverse podia rond.

Zo hebben zij het laatste jaar al opgetreden op het Slowlands festival, in DOK 12 en onlangs waren zij te zien op het Boer zoekt band festival.

Elke dinsdag- en donderdagavond repeteren zij in ons schoolgebouw.

Het is zeker de moeite waard om eens een optreden van deze groep jonge muzikanten te bezoeken.

Bizworld

Welkom in de wereld van Bizworld

Bizworld is een simulatie dat leerlingen in groep acht van de basisschool leert een eigen bedrijf op te zetten. In teams maken ze kennis met het bedrijfsleven. Ze worden daarbij geholpen door ondernemers, zodat de passie voor het ondernemerschap overgebracht kan worden.

Financiële zelfredzaamheid is cruciaal daar iedereen dagelijks onderdeel uitmaakt van zakelijke transacties. Ook jongeren nemen steeds meer deel aan het geldverkeer. Vandaar dat het belangrijk is dat jongeren goed geïnformeerde consumenten en financiële managers zijn.

Wat is Bizworld?

Bizworld brengt op een speelse wijze het bedrijfsleven in het klaslokaal. In een simulatie zetten leerlingen in groep acht van de basisschool hun eigen bedrijf op. De leerlingen leren o.a. wat een bedrijf is, wat aandelen zijn en wat er nodig is om aan geld te komen als je een bedrijf wilt starten. Hun betaalmiddel bestaat uit BizEuro's; er gaat dus geen echt geld in de simulatie om. Op deze wijze leren leerlingen spelenderwijs ondernemen. Ze ontwerpen hun eigen product en kopen grondstoffen in om het product te maken. Daarna gaan ze met elkaar het product maken en rekenen ze uit wat de kostprijs is van het product. Ze werken aan een reclamecampagne en gaan de producten daadwerkelijk verkopen. Iedere dag houden ze de financiën in de gaten en hebben ze als doelstelling in de simulatie om winst te maken.


Kinderraad

We hebben op onze school een Kinderraad. Deze Kinderraad komt om de 5 tot 6 weken bij elkaar. We hebben het dan over dingen die beter of anders kunnen op onze school. Zo hebben kinderen ook kans om iets over onze school te zeggen en mee te praten. Als we wat ideeën hebben, overlegt juf Henriëtte met de ouderraad en beslissen ze of ons idee leuk en goed genoeg is om het uit te voeren.

Er zijn al een paar ideeën van de Kinderraad uitgevoerd, bijvoorbeeld een aantal dingen op en voor de speelplaats. Als we gaan vergaderen hebben we allemaal een speciale map en een pen van de Angelaschool.

De Kinderraad van onze school wordt elk jaar opnieuw gekozen.

Kunst en Cultuur

Op het gebied van Kunst en Cultuur heeft “Dans en Literatuur” dit schooljaar de aandacht. Zo gaan alle kinderen een voorstelling bezoeken.

De groepen 1 t/m 4 gaan naar de voorstelling H.K.H.P.P.P. Een kleurrijke dansvoorstelling over Prinses Palaver Poederneus en haar 2 bediendes.

De groepen 5 en 6 gaan de voorstelling TETRIS bezoeken. Geïnspireerd op het computerspel Tetris klikken 4 dansers op ingenieuze wijze in en uit elkaar.

De groepen 7 en 8 gaan naar de voorstelling Mijn Huis: waar ik niet mag wonen, waarin het levensverhaal van vluchteling Ramez Kamel uit Syrië wordt verteld.

Daarnaast volgen alle kinderen een dansworkshop, verzorgd door de dansers Lotte Timmermans, Ranil van Peperstraten, dansdocent van Cypher HQ of Helma Melis, waarbij een boek of een verhaal het uitgangspunt is.

Onze Erfgoed projecten staan ieder jaar op het rooster. We vinden het belangrijk erfgoed uit de eigen omgeving onder de aandacht te brengen. O.a een bezoek aan het Mubo (Museum Boxtel), een molen, het Wasch -en strijkmuseum of het haantje op de kerktoren. Het zijn terugkerende uitstapjes en lessen die ervoor zorgen dat de kinderen in aanraking komen met erfgoed in hun eigen woon -en leefomgeving. Daarnaast nemen we deel aan Museumschatjes met diverse uitstapjes en streven we naar een bezoek aan Het Rijksmuseum door de groepen 7 (of 8).

Diverse leskisten (o.a. de Ukeleles) en multimediakoffers dragen daarnaast bij aan een creatieve, ontdekkende en onderzoekende houding van de leerling.

Talentenkijker

De Talentenkijker geeft leerlingen uit groep 7 een beter én breder beeld van beroepen in Wetenschap en Techniek (W&T).

Tijdens het project gaan jongens en meisjes op zoek naar hun talenten, maken zij kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdekken ze welke talenten voor deze beroepen nodig zijn.

Het doel van Talentenkijker is om stereotiepe beelden van beroepen in W&T tegen te gaan. Leerlingen maken op een leuke en afwisselende wijze kennis met verschillende beroepen en gaan zelf aan de slag.

Meer info?

Kijk dan op:

www.talentenkijker.nl