Thema's

Op deze pagina treft u de actuele thema's aan die op onze school aan de orde zijn.


Angela's project

Deze groep bestaat uit leerlingen en oud-leerlingen van onze school en gaat onder de naam Angela's Project als een soort muziek ambassadeurs diverse podia rond.

Zo hebben zij het laatste jaar al opgetreden op het Slowlands festival, in DOK 12 en onlangs waren zij te zien op het Boer zoekt band festival.

Elke dinsdag- en donderdagavond repeteren zij in ons schoolgebouw.

Het is zeker de moeite waard om eens een optreden van deze groep jonge muzikanten te bezoeken.

Bizworld

Welkom in de wereld van Bizworld

Bizworld is een simulatie dat leerlingen in groep acht van de basisschool leert een eigen bedrijf op te zetten. In teams maken ze kennis met het bedrijfsleven. Ze worden daarbij geholpen door ondernemers, zodat de passie voor het ondernemerschap overgebracht kan worden.

Financiële zelfredzaamheid is cruciaal daar iedereen dagelijks onderdeel uitmaakt van zakelijke transacties. Ook jongeren nemen steeds meer deel aan het geldverkeer. Vandaar dat het belangrijk is dat jongeren goed geïnformeerde consumenten en financiële managers zijn.

Wat is Bizworld?

Bizworld brengt op een speelse wijze het bedrijfsleven in het klaslokaal. In een simulatie zetten leerlingen in groep acht van de basisschool hun eigen bedrijf op. De leerlingen leren o.a. wat een bedrijf is, wat aandelen zijn en wat er nodig is om aan geld te komen als je een bedrijf wilt starten. Hun betaalmiddel bestaat uit BizEuro's; er gaat dus geen echt geld in de simulatie om. Op deze wijze leren leerlingen spelenderwijs ondernemen. Ze ontwerpen hun eigen product en kopen grondstoffen in om het product te maken. Daarna gaan ze met elkaar het product maken en rekenen ze uit wat de kostprijs is van het product. Ze werken aan een reclamecampagne en gaan de producten daadwerkelijk verkopen. Iedere dag houden ze de financiën in de gaten en hebben ze als doelstelling in de simulatie om winst te maken.


Kinderraad

We hebben op onze school een Kinderraad. Deze Kinderraad komt om de 5 tot 6 weken bij elkaar. We hebben het dan over dingen die beter of anders kunnen op onze school. Zo hebben kinderen ook kans om iets over onze school te zeggen en mee te praten. Als we wat ideeën hebben, overlegt juf Henriëtte met de ouderraad en beslissen ze of ons idee leuk en goed genoeg is om het uit te voeren.

Er zijn al een paar ideeën van de Kinderraad uitgevoerd, bijvoorbeeld een aantal dingen op en voor de speelplaats. Als we gaan vergaderen hebben we allemaal een speciale map en een pen van de Angelaschool.

De Kinderraad van onze school wordt elk jaar opnieuw gekozen.

Kunst en Cultuur

Dit schooljaar staat het thema: Beeldende vorming centraal en alle kinderen krijgen bijzondere workshops aangeboden.

De groepen 1-2 gaan binnen één van de jaarthema’s creatief aan de slag met ruimtelijk werk van beeldende vorming docent: Carola Mokveld.

De groepen 3 en 4 worden met de Architectuurlessen van de Bouwers van Ruimte meegenomen in een wereld van bouwers, architecten en constructeurs.

De groepen 5 en 6 ontwerpen hun eigen virtuele wereld met Beam It Up. Met inzet van Green Screen, virtual reality brillen en/of een 360 graden camera wordt hun theater tentoongesteld. Een moderne versie van de kijkdoos.

De groepen 7 en 8 gaan o.l.v. lokaal kunstenaar Lonneke de Wit schilderen op groot formaat. Daarnaast werken zij samen met andere scholen mee aan de MuBo tentoonstelling van 20 april t/m 30 juni 2024, in het kader van het 10-jarig bestaan van het museum!

In het vernieuwde Theater aan de Parade is de voorstelling De Bellende Engel te zien voor de groepen 7 op donderdag 18 april 2024 en voor de groepen 5 op maandag 27 mei 2024.

We hebben ook een mooie erfgoedleerlijn:

Overgisteren – groepen 1-2: schoolproject met afsluiting in Het MuBo.

Tonnie en Kee in Keutelree – groepen 3: project in eigen bezit.

Jet en Jan – jong in 1910 – groepen 5: vakoverstijgend met een bezoek aan Het Wasch- en Strijkmuseum Vekemans

Zo gaat de molen – groepen 6: schoolproject met bezoek aan de Kilsdonkse molen.

Rijksmuseum – groepen 7: schoolproject met bezoek aan het museum in Amsterdam (indien mogelijk)

Expeditie Heilige Huisjes: groepen 8: schoolproject met bezoek aan kerk en moskee.

Daarnaast krijgen de groepen 4 en 6 ukelele-muzieklessen.

Leskisten op het gebied van Multimedia en creativiteit:

Kort en Klein: groepen 3, Verderkijkdozen: groepen 4, Stop Motion: groepen 6

Talentenkijker

De Talentenkijker geeft leerlingen uit groep 7 een beter én breder beeld van beroepen in Wetenschap en Techniek (W&T).

Tijdens het project gaan jongens en meisjes op zoek naar hun talenten, maken zij kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdekken ze welke talenten voor deze beroepen nodig zijn.

Het doel van Talentenkijker is om stereotiepe beelden van beroepen in W&T tegen te gaan. Leerlingen maken op een leuke en afwisselende wijze kennis met verschillende beroepen en gaan zelf aan de slag.

Meer info?

Kijk dan op:

www.talentenkijker.nl